İçeriğe geç

Yüksük Çorbası Nereye Özgüdür

Yüksük çorbası nereye ait?

Bir Mersin lezzeti: yüksük çorbası 😋 #MutfakMersinde.

Nohutlu mantı çorbası nerenin?

Yüksük çorbası Mersin ve Adana illerine özgü bir tarif olmasına rağmen ülkemizin birçok yerinde de yapılmaktadır. Yüksük çorbası hazırlamanın birkaç önemli püf noktası vardır. Mantı çorbası olarak da bilinen yüksük çorbası, içerisinde mantı ve nohut bulunan, aynı zamanda besleyici bir yemektir.

Yüksük çorbasının yanına ne?

Yüksük çorbanıza eşlik etmesi için et yemekleri veya fırında tavuk hazırlayabilirsiniz. Sebze yemeği olarak fasulye yemeklerini seçebilirsiniz. Dolma biberler de çorbanıza iyi gider.

Yüksük çorbasının malzemeleri nelerdir?

Yüksük çorbası tarifi için malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 su bardağı hazır mantı, 6 su bardağı su (miktarı değişebilir), 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 dolu yemek kaşığı domates salçası, 2 tatlı kaşığı kuru nane.

Dul avrat çorbası hangi yöreye ait?

Adana’nın Meşhur Dul Çorbası Tarifi 💯 Efsane Lezzetli Doyurucu Çorba Tarifleri – YouTube.

Ovmaç çorbası hangi yöreye aittir?

1 çay bardağı ovumaç (Sadece Bolu yöresinde bulunan ovumaç, yumurta ve unun yoğrulması, rendelenmesi ve kurutulmasıyla oluşur.) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet soğan. ½ yemek kaşığı domates salçası.

Cennet çorbası nedir?

Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci artırır. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.

Nohutlu mantı hangi yörenin?

İzmir Seferihisar Nohut Mantısı, İzmir’in Seferihisar ilçesinde yapılan bir mantı çeşididir. Diğer mantılardan farkı hamuruna zeytinyağı, içine ise nohut püresi eklenmesidir.

Kulak çorbası nerenin?

Manisa’ya özgü kulak çorbası çok lezzetli bir çorbadır.

Yüksük nasıl yapılır?

Yüksük çorbası tarifi nasıl yapılır? Tereyağını ısıtın ve salçayı kavurun. Kaynadığında sıcak su ekleyin, tuz ve naneyi ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

Yüksük çorbasına soğan konur mu?

İç harcı için 1 soğan ve 2 diş sarımsağı rendeleyin. Kıymayı, tuzu, karabiberi ve birkaç acı biberi ekleyip yoğurun. Hamuru açabileceğiniz büyüklükte parçalara bölün ve çok fazla un kullanmadan ve çok ince olmayacak şekilde açın.

Yüksük çorbası yoğurtlu olur mu?

Yüksük çorbası, ana malzemelerinden biri olan ravioli nedeniyle ravioli çorbası olarak da adlandırılır. Domates salçasıyla da görülen yüksük çorbasını yoğurtla denedim ve çok beğendim. Yöresel bir lezzet olan yüksük çorbası, Adana ve Mersin mutfağında ünlenmiş ve artık her evde yerini almıştır.

Yüksük çorbası nerenin meşhur?

Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içeriğinde un, yumurta, tuz, salça ve erik şurubu bulunur. Ayrıca nohutla köfte yapılıp pişirilir.

Neden yüksük çorbası denir?

İsmi; İçerisinde mantıyı hazırlamak için hamuru küçük daireler halinde kesmeye yarayan yüksüklerden elde edilen bu çorbaya bazı yörelerde mantı çorbası da denir. İçerisinde nohut, ravioli, ne varsa vardır.

Yüksük çorbasına sarımsak koyulur mu?

Su kaynadıktan sonra köfteleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Diğer yandan bir tavaya yağı ve salçayı koyun. Salça kavrulana kadar karıştırın. Önceden soyulmuş ve ezilmiş sarımsağı, kuru naneyi ve nar ekşisini tavadaki salça sosuna biraz su ile ekleyin ve kaynatın.

Kulak çorbası nerenin?

Manisa’ya özgü kulak çorbası çok lezzetli bir çorbadır.

Börek çorbası nerenin?

Gaziantep Börek Çorbası / Antep Börek Çorbası, Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı’nın parçası olan Gaziantep ilinin yemek kültüründe yer alan çorbalardan biridir.

Yüksük nasıl yapılır?

Yüksük çorbası tarifi nasıl yapılır? Tereyağını ısıtın ve salçayı kavurun. Kaynadığında sıcak su ekleyin, tuz ve naneyi ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

Yüksük çorbasına hangi baharatlar konur?

Yüksük çorbası tarifi için malzemeler: 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı dondurulmuş ravioli, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir