Kalecik Karası şarap tadı nasıl?
KALECİK KARASI Günümüzde Denizli Platosu ve Trakya’da yetiştirilen bu zarif üzüm, aromatik ve meyvemsi yapısıyla lezzetli olurken, asitliği yüksek ancak tanen içeriği düşük şaraplara hayat verir. Genellikle orta gövdeli şaraplar üreten Kalecik Karası, açık yakut kırmızısı bir renge sahiptir.
Kalecik Karası ağır mı?
Ankara’nın Kalecik ilçesinde yetişen Kalecik Karası, son zamanlarda Denizli Platosu’nda ve Trakya’da yetiştirilmektedir. Kalecik Karası, kiraz suyu renginde, meyve aromalı, hafif ila orta gövdeli, düşük asitli ve düşük tanen içerikli şaraplar üretir. Türkiye’nin en iyi yaşlanma potansiyeline sahip üzüm çeşitlerinden biridir.
Kalecik Karası yumuşak mı?
Ancyra Kalecik Karası, Kalecik Karası üzümünden elde edilen, zengin kırmızı meyve aromalarına sahip, lezzetli, dengeli ve yumuşak tanenli bir şaraptır.
Kalecik Karası şarap nasıl içilir?
Bu ikisinin uzlaştığı nokta genellikle 16 ila 20 derece arasındadır. Düşük taneli şaraplar daha soğuk olan 14-16 derecede içilebilir. Örneğin: Kalecik karası, Gamay, Cinsault, Grenache. Orta taneli içkileri 16-18 derecede içmek uygundur.
Kalecik Karası şarap ile ne yenir?
Yoğun aromalı Rokfor peyniri ve eski kaşar peyniri gibi dolgun gövdeli kırmızı şaraplar tercih edilirken, daha hafif olan Pinot Noir, Papazkarası ve Kalecik Karası üzümleri ile Çeçil peyniri, isli Çerkez peyniri ve inek sütünden yapılan İzmir Tulumu gibi peynirler tüketiliyor.
Öküzgözü nasıl bir şaraptır?
Okseye asmasının yaprakları geniş ve çukursuzdur. Şarapları zarif, yoğun kırmızı meyveli, dolgun gövdeli ve orta tanenlidir. İyi örnekler yıllandırmaya uygundur. Son zamanlarda Ege bölgesinde Denizli civarında, özellikle Çal ve Güney ilçelerinde yetiştirilmektedir.
Öküzgözü tadı nasıl?
Öküzgözü, belirgin asidite ve yumuşak tanenlere sahip, orta gövdeli, dengeli ve zarif şaraplar üretir. Kırmızı şarap üzümlerimiz arasında benim de favorimdir. Bu üzümün hayat verdiği şarapları tattığımızda, damağımızda kiraz, vişne ve kara dut aromalarının dans ettiğini görebiliriz.
En iyi şarap hangileri?
Kırmızı Şarap Markaları 11 ÖneriAngora Şaraplarıİsabey Şarapları.Buzbağı Şarapları.Kayra Şarapları.Likya Şarapları.Doluca ŞaraplarıKavaklıdere ŞaraplarıSuvla Şarapları.Diğer öğeler…
Turasan Kalecik Karası ne kadar?
Özellikle boğazınızı yakmak ve ağzınızda acı bir tat olmasını istemiyorsanız Kalecik Karası şarabını direkt satın alabilirsiniz, fiyatı şu an 30 TL.
Beylerbeyi Kalecik Karası ne kadar?
—BEYLERBEYİ KALECİK KARASİ— 70 cl 1215 TL. —BEYLERBEYİ KALECİK İNCİRDEN— 70 cl 1215.
Şarabın rengini ne belirler?
Rengin kökeni Şarabın rengi esas olarak üzüm çeşidinin çekirdek rengine bağlıdır. Pigmentler çekirdek ortasında yer aldığından, şarabın rengi üzümün suyuna değil, şarap yapım yöntemine ve şıranın üzüm kabuğuyla temas ettiği zamana, yani maserasyon adı verilen sürece bağlıdır.
Merlot şarap tadı nasıl?
Yüksek kaliteli Merlot şarapları orta ila koyu kırmızı renktedir. Hafif tada sahip, tatlı tada sahip, meyveli kokulara sahip aromatik şaraplardır. Olgunlaştıkça Merlot şarapları ezilmiş tahıl (un vb.) kokusu, taze kesilmiş çimen kokusu, tereyağı veya krema kokusu ve çikolata ve egzotik bahar kokuları yayar.
Şarap en güzel neyle içilir?
Şarapla ne yenir? Peynir, balık, taze meyve, kırmızı et, kuru meyve, makarna, kızarmış ekmek, salatalar.
Şarabın yanında ne meze gider?
Şarap mezesi olarak tercih edilen yiyecek seçimi çeşitlilik gösterebilir. Zeytinyağlı yemekler, peynirler, kurutulmuş etler, deniz ürünleri, taze sebzeler, soslu atıştırmalıklar, taze otlar ve ekmekler gibi birçok farklı malzeme şarap mezesi olarak servis edilebilir.
Kalecik Karası şarap ağır mı?
Sossuz çok hafif bir beyaz et, çok ağır bir kırmızı şarapla iyi gitmez. Ama örneğin Kalecik Karası hafif bir üzümdür, asiditesi vardır ve meşe fıçıda olmadığı sürece balıkla çok iyi gider. “Kırmızı şarap oda sıcaklığında içilmelidir” de yanlış bir bilgidir.
Beylerbeyi Kalecik Karası içimi nasıl?
Yoğun bir anason ve taze üzüm aromasına sahip, ağızda yumuşak ve üzümlerin meyvemsiliği yoğun bir şekilde hissediliyor. Siyah üzümlerden gelen hafif baharatlı notalara sahip, taze ve canlı bir rakı. Dinlenmiş, olgun ve içimi kolay. Özellikle baharatlı mezelerle denenmeli.
Suvla Kalecik Karası nasıl?
Denizli/Güney Platosu’nda yetiştirilen Kalecik Karası üzümleri hasattan sonra Suvla Şaraphanesi’nde üretime sokuldu. Parlak mor renk. Burunda çilek, kara dut, muz, kekik, defne yaprağı ve karabiber notalarının hakim olduğu bu hafif gövdeli kırmızı şarap, damakta parlak bir asiditeye ve yumuşak tanenlerle zarif bir bitişe sahiptir.
Kırmızı şarabın tadı neye benzer?
Kırmızı şarap, üzüm suyunun belirli bir süre boyunca kabukla temasından rengini alır. Tadı beyaz şaraptan daha acıdır. Bunun nedeni çekirdekten şaraba geçen tanendir.
En iyi şarap hangileri?
Kırmızı Şarap Markaları 11 ÖneriAngora Şaraplarıİsabey Şarapları.Buzbağı Şarapları.Kayra Şarapları.Likya Şarapları.Doluca ŞaraplarıKavaklıdere ŞaraplarıSuvla Şarapları.Diğer öğeler…